אצנו רצנו לטעום: כשרות חת"ם סופר לאצה

יהונתן מאיר
כ"ט סיון ה'תשע"ט 02/07/19 1
כששמעתי ש"אצה סושי בר" קיבלו כשרות מהודרת ועוד של בד"ץ "חוג חתם סופר" אמרתי לנוות ביתי שבהזדמנות הראשונה נלך לשם לאכול. את המסקנות תקראו בכתבה אבל בקיצור, המטבח היפני המהודר לא אכזב. לא אכזב בכלל.

מה אתם רוצים להזמין, שאלה  אותנו המלצרית החביבה והגישה לנו את תפריט המנות של "אצה סושי בר". מאקי, אינסיידאאוט, ניגירי או טמאקי כל מיני מילים ביפנית. תליתי בזוגתי מבט כאילו אנחנו נראים מנשנשי אצות מדופלמים מאז ומעולם. ולמרות שבאנו במיוחד כדי לטעום מהרול הממכר די התבלבלנו מהמגוון. המלצרית הסבירה לנו על המנות באדיבות רבה

 

המטבח היפני מכיל אין ספור מנות טעימות ומיוחדות, אך לא תמיד המסעדות של העולם הקולינארי היפני צועדות יד ביד עם כשרות מהודרת. ולכן כששמעתי ש"אצה סושי בר" קיבלו כשרות מהודרת ועוד של בד"ץ "חוג חתם סופר" אמרתי לנוות ביתי שבהזדמנות הראשונה נלך לשם לאכול. המנה היפנית הראשונה שעולה לי לראש ואני סבור שגם לכם היא מנת הסושי. ולכן ששישבתי עם הפרטנרית שלי לארוחת הצהרים ב"אצה סושי בר" בית שמש. והיא סיפרה לי על ההיסטוריה של המנה, הופתעתי לשמוע כי גלגולה הראשון של המנה אותה אנו אוכלים נולדה דווקא בסין העתיקה כאמצעי לשימור דגים באמצעות גלגולם בתוך אורז, חומץ ומלח. ועם הזמן נדדה השיטה לארץ השמש העולה והסושי הפך למנה יפנית מובהקת.

 

ומנת הסושי בהחלט שלא אכזבה. המעטה הדק של האורז, יחד עם פרוסת סלמון, עוטפות סלמון בטמפורה, בטטה ואבוקדו נימוח. זה היה פשוט נהדר. המתיקות הקלה של הבטטה מעולה, והסלמון נורא טעים. גם כאן, את הדג הרירי שובר מעטה של שבבי בטטה קריספיים. הדג עצמו מפרגן, וקרם הוואסבי הוסיף מאוד לטעמים של המנה. הקריספיות של הסלמון, יחד עם הנימוחות של הבטטה, והעיסתיות של האורז, יצרו לטעמי מנה ממש ממש טובה.

 

זוגתי הזמינה אגרול שהיה גם הוא עסיסי לחיך. קריספי מבחוץ ורך מבפנים, פשוט תענוג. וגם הרשתה לי לטעום מן נתחי החזה-עוף בטמפורה שהיא הזמינה עם פלפלים, קישוא ובצל מוקפצים בווק ברוטבצ‘ילי דבש. מוגש עם אורז לבן ובצל ירוק. אני לקחתי את הסמוקי ביף רצועות בקר, חזה אווז מעושן, פלפלים, שעועית ירוקה, בצלונבטים מוקפצים בווק עם אטריות ברוטב סויה מתוק חריף מתוק חריף חמוץ בדיוק כמו הטעם שחלמתי לקבל.

 

המלצה שלנו מכיוון והשירות ב"אצה סושי בר" בית שמש הוא מאוד מקצועי ומלא ידע. אם אתם טיפה מסתפקים ויש לכם אומץ, תנו למלצרים לתכנן לכם את הארוחה. לא תפסידו.

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.
  • ההכשר שהיה לפני כן הרבה יותר טוב!