ביקור בית: לחם בשר

מבקר מסעדות: ניב אגרון
ז' כסלו ה'תשע"ט 15/11/18
חלומות עטופים בבצק: הישראלים אוהבים בשר וכן, גם לחם, חכמה "קולינארית" זה לייצר מנות גורמה מפתיעות עם המרכיבים הכי טעימים ופשוטים שיש, אז איך משלבים בין לחם ובשר בצלחת אחת, הלכנו לראות ובעיקר לטעום.

 

אין הרבה מסעדות בשר בבית שמש, אך בשנה האחרונה נוספו מספר "מוסדות" אוכל מוכרים, וגם רשתות גדולות שעשו עלייה לאזור הקניונים, שער העיר והביג.

לפני חצי שנה היא הגיעה לבית שמש, מסעדת "לחם בשר", סניף הדגל הראשון הוקם בנמל תל אביב, קונספט המשלב בין שני המאכלים האהובים ביותר על הישראלים ומרבה לשלב במנות בין לחם ובשר.

הסיפור של לחם בשר הוא ממש תהליך חזרה בתשובה, המסעדה הוקמה בזכות שבעליה הראשונים חזר בתשובה והחליט לפתוח מסעדה בכשרות מהודרת (הרב מחפוד) בלב האזור הכי "פחות" דתי בתל אביב, השאר היסטוריה.

סביצ'ה דג-ים (סלומון)

 

קבלת פנים

כבר בכניסה יש משהו נקי וזורם בעיצוב החלל רחב הידיים, וכמעט מכל נקודה במסעדה אפשר לראות את המלצרית (פרט לפינת הכורסאות עליה התיישבנו) נציין שבזכות ה"הסתתרות" זכינו לביקורים תכופים ו"הצצות: בסגנון: "הכל בסדר?" "זה טעים?" מלצרים עירנייים הופכים את הארוחה להרבה יותר מהנה, ב"לחם בשר" מבינים את זה.

 המנות הראשונות "בלחם בשר" מאוד מגוונות, ס'ביצה דג-ים (58 שקלים)רצועות דג ים טרי, בכבישת רוטב אסייתי לצד סלרי, פלפל שאטה, וצנונית חתוכה, זו מנת מעדן לאוהבי דגים "חיים" בכבישה עדינה, אגב הדג הוא סלומון איכותי עם מליחות מדויקת מנה קלילה ומצוינת לפתיחה. אשתי הזמינה "סלט איכרים" (56 שקלים), סלט? למה? אמרתי "אנחנו בלחם בשר, תזמיני משהו אחר" זה כמובן לא עזר, ולשולחן נחתה ברכות קערה ענקית ויפה עם עלים ירוקים, קרוטונים, עגבניות שרי, צנונית, גזר, ובצל "מדורה" ברטוב וינגרט הדרים שמן זית ולימון, בזמן שהקערה מתרוקנת, בדקתי איזה יין ילווה את העיקריות בכבוד, כוס יין הבית (29 שקלים) לבן של הרי גולן לצד הנשי בסעודה, אנוכי "הסתפקתי" בכוס ייו אדום הר חרמון (49 שקלים) תענוג!

סלט איכרים

 

 

בשר זה העיקר

זוגתי שתחייה רצה אל "הבקר", וביקשה מהמלצרית שלנו שרה (כן שרה) המלצה על נתח האנטריקוט 350 גרם! (162 שקלים), שרה הצדיקה דאגה להניח גם רוטב צ'ימיצ'ורי בצד ותוספת ציפס, ומאז אשתי הפסיקה לדבר עד הקינוח, אני כבר ידעתי מה אני רוצה, בתפריט הדיגיטלי ראיתי מנה מיוחדת מהמטבח הערבי, קבלו את ה"סינייה בשר טלה" (98 שקלים) מעבר לשילוב המושלם בין הלחם לבשר במנה, מדובר בבשר טחון המורכב גם מטלה בבישול ארוך ואיטי עם תבלינים ארומטיים, ירקות שורש, צנוברים, גרגרי חומוס וטחינה מונח על קרם חצילים במחבת עטופה בצק לוהט, תמונות לא עזרו כאן אז הוספנו גם סרטון וידאו לאחת המנות היותר טעימות שנראו במחוזותינו... אגב במקור המנה מורכבת מבשר טחון וטחינה כאן זו הגרסה המשודרגת עם קרם החצילים הנפלא מה שהופך את הארוחה לחוויה של טעמים. פשוט שווה.

תעלומת ה"סנייה"

 

 

אנטריקוט של "לחם בשר" 350 ג' של הנאה לחך

 

קינוח זה חשוב

אחרי כמה מאות גרמים של בשר משובח, צריך משהו מתקתק, מכל הקינוחים המיוחדים בחרנו קוקטייל סורבה (46 שקלים) גלידת סורבה במגוון טעמים עם מחית פירות יער ועלי נענה, גם קינוח פשוט הופך למתוחכם עם מחית נכונה. חשוב!

 

 

עושים חשבון

סביצה דג-ים         58 

סלט איכרים          56

אנטריקוט 350 ג'    162

סנייה בשר וטלה     98

קוקטייל סורבה      46

יין לבן (הבית)       29

יין אדום               49

 חשבון :  498 שקלים

כ- 250 שקלים לסועד

 

 

 משפט סיום: שרוצים לאכול גורמה משלמים קצת יותר  !

כשרות : הרב מחפוד

לחם בשר - יגאל אלון 1 ביג (הפתוח)  בית שמש  

הזמנת מקומות ואירועים    072-3717335