בלעדי: מתכונים מיוחדים לשבועות עם השפית אביגיל מייזליק

מערכת מהדריניוז
ד' סיון ה'תש"פ 27/05/20
שבועות כבר בפתח, וכולם כבר מתכוננים, הכתבה הזו היא בשבילכן נשות החיל, מתכונים מובחרים לשבועות עם השפית אביגיל מייזליק, עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד אישית, שטרודל גבינה ואוכמניות בבצק פילו ללא סוכר,עוגות גבינה אישיות בכוסות עם רוטב תותים ושטרויזל קוואקר.
עוגות גבינה אישיות בכוסות עם רוטב תותים ושטרויזל קוואקר
עוגות גבינה אישיות בכוסות עם רוטב תותים ושטרויזל קוואקר

עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד אישית

השילוב בין גבינה לחמאת בוטנים מחמיא מאד גם לגבינה וגם לחמאת הבוטנים. כאן במתכון של עוגה אישית, מתקבלת מנה קלה מאד להכנה עם טעם עשיר במיוחד בשלוש שכבות – לבן בז' וחום, ללא אפיה.

דרגת קושי: קלה     6 מנות

6 גביעי קאפ קייקס עגולים מקרטון

ניר אפיה לפי הצורך

לתחתית:

כוס פירורי עוגיות

50 גר' חמאה מומסת

למוס הגבינה:

2 גביעי שמנת מתוקה 500 מ"ל

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל

2 גביעי גבינה 5 אחוז 500 גר'

כוס סוכר

4 כפות גדושות חמאת בוטנים

200 גר' שוקולד מריר, חתוך לקוביות

כף חמאה

מעט בוטנים להגשה

2 כפות קקאו

גוזרים עיגול מניר האפיה ברוחב הקאפ קייקס ומניחים בכל אחת. גוזרים מלבן באורך ועובי השוליים של הקאפ קייקס ומניחים אותו בחלקו הפנימי של כל קאפ קייק.

מכינים את התחתית: מערבבים את הפירורים עם החמאה. מניחים בכל קאפ קייק את הפירורים בצורה אחידה ומהודקת. מעבירים למקפיא.

מכינים את המוס: מקציפים את הקצפת עד שהיא יציבה, מוסיפים את השמנת החמוצה, הגבינה והסוכר, מערבבים היטב ומחלקים לשלוש קערות. יוצקים שכבה לבנה בכל אחד מגביעי הקאפ קייק על התחתית. מעבירים למקפיא לחצי שעה. מניחים בקערית את חמאת הבוטנים ומוסיפים לה 3-4 כפות מהמוס, מערבבים בחוזקה עד לתערובת אחידה ומעבירים אותה לקערה השניה, מערבבים עד לתערובת אחידה ויוצקים בכל אחד מהגביעים שכבה שניה של מלית. מעבירים למקפיא לחצי שעה.

ממיסים בסיר חלבי קטן את השוקולד עם החמאה תוך כדי בחישה עד שהוא נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים 2 כפות מהמוס. מערבבים היטב ומחזירים לקערה, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את השכבה השלישית של המוס לתוך הגביעים ומקפיאים למשך 4 שעות. לפני ההגשה מוציאים בקלות את העוגות מתוך גביעי הקרטון ומניחים אותם על צלחות הגשה, מפזרים בעזרת מסננת קטנה מעט קקאו על כל עוגה, מניחים עליה בוטנים ובעדינות מקלפים את ניר האפיה שמסביב למוס. משהים כרבע שעה לפני ההגשה על מנת שהמוס יפשיר, ומגישים.

 

שטרודל גבינה ואוכמניות בבצק פילו ללא סוכר

שטרודל מעודן של גבינת ריקוטה ואוכמניות מושרות בברנדי, אפוי ללא סוכר עם בצק פילו וספריי שמן. טעם עשיר במיוחד של מנה חסכונית בקלוריות.

דרגת קושי: קלה פלוס    זמן אפיה: 25 ד'      4 גלילות שטרודל

חבילת בצק פילו

ספריי שמן

למלית:

50 גר' אוכמניות מיובשות

4 כפות ברנדי

גביע גבינת ריקוטה 250 גר'

גביע גבינה לבנה 5 אחוז 250 גר'

ביצה אחת

חצי כוס "כמו סוכר" של ספלנדה

3 כפות קורנפלור

משרים את האוכמניות בברנדי למשך שעתיים. מוציאים ומסננים. מכינים את המלית: מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הגבינה, הביצה, תחליף הסוכר והקורנפלור. מערבבים היטב.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרכיבים את השטרודל: מניחים עלה אחד של פילו על משטח עבודה, מרססים בשמן ומניחים עוד עלה. מרססים בשמן ומניחים עלה בצק אחרון. בחלקו התחתון של הבצק יוצקים פס מלית בעובי 2 ס"מ לכל אורך העלה אך משאירים משני הצדדים 1 ס"מ ללא מלית. מפזרים על תערובת הגבינה אוכמניות. מקפלים את שני צידי הבצק על מנת שהגבינה לא תברח החוצה ומתחילים לגלגל בעדינות לקבלת שטרודל. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה. מכינים באותה צורה עוד 3 כרוכיות ומעבירים לתבנית.

אופים 20-25 ד', עד שהבצק מזהיב. מצננים היטב ומגישים.

עוגות גבינה אישיות בכוסות עם רוטב תותים ושטרויזל קוואקר

הכנת העוגה בכוסות קלה למדי ומאפשרת להציג מנה מרשימה וצבעונית. השטרויזל – פירורי בצק עשירים בקוואקר איכותי – נותנים לכל המנה טעם מיוחד במינו.

דרגת קושי: קלה פלוס   כמות להכנת 8 כוסות

לרוטב התותים:

200 גר' תותים קפואים

50 גר' דובדבנים מיובשים

50 גר' חמוציות או אוכמניות מיובשים

רבע כוס סוכר

50 גר' חמאה

2 כפות ברנדי

למוס הגבינה:

גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל

גביע גבינה 5 אחוז 250 גר'

2/3 כוס סוכר

לשטרויזל:

חצי כוס קוואקר

חצי כוס קמח

50 גר' חמאה

שליש כוס סוכר

כפית אבקת אפיה

פירות יער לקישוט

מכינים את רוטב התותים: שמים את כל חומרי הקרם בסיר קטן ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 3 ד'. מצננים כחצי שעה לפחות. טוחנים לקרם אחיד במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני.

מכינים את מוס הגבינה: מקציפים את הקצפת עד שהיא יציבה, מוסיפים את השמנת החמוצה, הגבינה והסוכר, מערבבים היטב ושומרים במקרר.

מכינים את השטרויזל: מערבבים בקערה את כל הרכיבים לקבלת בצק פירורים לא ממש אחיד. מעבירים לתבנית בינונית ואופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 ד', עד שהפירורים מזהיבים, מצננים היטב.

מרכיבים את המנה: מסדרים בכוסות נאים שכבה של פירורי שטרויזל, מניחים עליה שכבת מוס ועליה שכבה רוטב התותים. מסדרים שכבה נוספת של שטרויזל, הפעם שמים קודם רוטב תותים ולאחר מכן את הגבינה. מפזרים מעט שטרויזל מלמעלה, מקשטים עם פירות יער ומכינים את שאר הכוסות באותה צורה. מגישים מיד.

חוזרים ללימודים? איזה מתווה תעדיפו?

מתווה שר החינוך או מתווה ההנהגה החרדית? ואולי תעדיפו לא לשלוח כלל את ילדיכם? הצביעו והגיבו

["להחזיר גני הילדים וכיתות א-ג בלבד (18%)","להחזיר כיתות ו' וישיבות קטנות בלבד (22%)","עדיין לא החלטתי (13%)","שערוריה - לא אשלח את ילדיי ללימודים (47%)"]
[18,22,13,47]

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.