טעים להכיר ... קפאו

ח' ניסן ה'תשע"ז 04/04/17
כבר לא מעט זמן שאנחנו שומעים שבבית שמש מסתתרת מסעדה תאילנדית מעולה ואותנטית עד שהחלטנו שהגיע הזמן לבדוק...

כבר לא מעט זמן שאנחנו שומעים שבבית שמש מסתתרת מסעדה תאילנדית מעולה ואותנטית עד שהחלטנו שהגיע הזמן לבדוק...

קפאו, הקרויה כנראה על שם אחת המנות מהמטבח האסייתי, נפתחה במתחם שער העיר לפני כחודשיים. המקום לא גדול, יש בו מעט מקומות ישיבה, העיצוב צנוע, אבל האוכל שווה כל שקל. במטבח הקטן עובד גם ניר בעל המקום, האיש פשוט יודע להכין מטעמים תאילנדים. הכל בקפאו נאמן למקור, החל מהתבלינים והרטבים תוצרת תאילנד, ועד המנות.

מתחילים להזמין...  בהתייעצות עם ניר החלטנו על מס' 10 בתפריט (פאד קפאו- השמות כאן קצת ארוכים אז נדבר במספרים) ואת מס' 11 (גנג קייאו וון גאי...שזה בתאילנדית "ממש טעים") . במנה מס 10 בתפריט אפשר לבחור בין אנטריקוט, עוף, או טופו לצמחונים, הכל מוקפץ עם בזיליקום בצל תירס וצ'ילי, ומוגש לצד אורז יסמין עם ביצה מעל, אין ספק שהתבלינים והרוטב עם בשר אנטריקוט של בדץ הבית יוסף, מייצרים כאן מנה טעימה ומיוחדת (לדעתי הביצה מיותרת, אבל ככה זה בתאילנד...) ההפתעה הגדולה היתה במנה מס' 11, תבשיל עוף בחלב קוקוס בקארי ירוק עם קוביות חצילים, תירס גמדי, כפיר ליים ובזיליקום מוגש עם אורז יסמין, (אנחנו ביקשנו חריף ביותר) החלב קוקוס הינו אחד המרכיבים המיוחדים במטבח האסייתי, כאן הוא מתמזג נפלא, עם תבלינים בארומה מיוחדת, רך וקטיפתי, חריף מתקתק בגרון, רצוי להתייעץ עם המלצר באיזה דרך לאכול את המנה (אנחנו לא ידענו). עוד פרט חשוב ומעניין, את האוכל כאן מגישים בצלחות חד פעמיות העשויות מקני סוכר (למי שאוהב למחזר...) לסיום מתוק צריך קינוח מתקתק, אז בכיף הזמנו אגרול עם רוטב שזיפים, יצאנו ממש מרוצים! 

קפאו מתחם שער העיר

מחיר לסועד כ- 55 שקלים

להזמנות חייגו 072-3728458

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.