לחם פורים מרוקאי (נגולה)

רותה טויזר
י"ג אדר ה'תשפ"א 25/02/21
מיוחד לפורים: השף-קונדיטורית רותה טויזר מעלה זכרונות מבית אמא, קבלו את המתכון האותנטי , בלעדי למהדריניוז
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

רותה טויזר: "לעולם לא אשכח את לחם פורים של סבתא שלי. זהו מאפה מרוקני מסורתי, שסבתי הכינה בפורים בלבד – מעין לחם מתוק עם הרבה שקדים חלוטים, קלופים וטחונים (אני זוכרת, כי הייתי עוזרת לסבתא לקלף אותם) והפתעה באמצע – ביצה קשה שלמה.
לפני מספר שנים אחד הלקוחות שלי הביא לי לטעום את המאפה הזה, שהכינו אצלו במשפחה. איך שראיתי את הלחם, באמצע הקונדיטוריה והעבודה, פרצתי בבכי של געגועים – "זה לחם-פורים של סבתא שלי".

 

החומרים

 

אופן ההכנה

 

א. שמים את כל החומרים בקערה, למעט הביצים השלוקות, ולשים עד לבצק אחיד, חלק ורך. מכסים ומתפיחים 45 דקות עד להכפלת הנפח. לשים שוב 2 דקות, מכסים ומתפיחים שוב שעה נוספת.

ב. שמים בצד 200 גרם מהבצק, שישמש לקישוט, ומחלקים את היתרה ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומשטחים מעט. מניחים ביצה על קליפתה במרכז.

ג.מחממים תנור ל-160 מעלות.

ד.מגלגלים את הבצק ששמרנו בצד ל-6 רצועות ארוכות. מניחים כל 2 רצועות כמו צלב על כל ביצה. מורחים את הבצק בביצה ומתפיחים שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

ה.אופים 25-20 דקות. מומלץ לזגג את המאפים בסירופ סוכר לאחר האפייה (מרתיחים כוס סוכר וכוס מים 5 דקות. מצננים מעט ומברישים את המאפים).

ו. מגישים וקורעים בידיים קודם את הביצה (לא שוכחים לקלף אותה), ואז את הלחם לפיסות.

 

פורים שמח

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.