מיוחד למהדריניוז: אביגיל מיזליק עם גלידות לשבת

אביגיל מיזליק
א' תמוז ה'תשע"ח 14/06/18
זה הזמן לפנק ולהתפנק בגלידה ביתית נהדרת שכיף להכין ולהגיש לכבוד השבת המתקרבת, או לצרף אותה למאפים טעימים - פחזניות ורולדה, שישיבו קצת משב רוח רענן לעבר השולחן.
גלידת חמאת בוטנים ושוקולד ברוטב דובדבנים ואוכמניות
גלידת חמאת בוטנים ושוקולד ברוטב דובדבנים ואוכמניות

מזג אוויר כל כך מוזר אפילו זקני בית שמש לא זוכרים, וטיפות של גשם בראש חודש תמוז זהו באמת חידוש של השנה המעניינת הזו. ומצד שני - כבר מודיעים לנו שהשבת  המתקרבת עומדת להיות חמה במיוחד. מבחינתי שבת חמה ממש מזמינה אותנו להכין לכבוד השבת גלידות ביתיות נפלאות. זה הזמן לפנק ולהתפנק בגלידה ביתית נהדרת שכיף להכין ולהגיש לכבוד השבת המתקרבת, או לצרף אותה למאפים טעימים - פחזניות ורולדה, שישיבו קצת משב רוח רענן לעבר השולחן, ושתהיה לכולנו שבת שלום, שלווה ושמחה אמיתית.  

 

פחזניות במילוי גלידת קפה ורוטב שוקולד חם

פחזניות זוהי מנה קלאסית שכולם מאד אוהבים. כאן עם גלידת קפה איכותית (שאפשר כמובן לעשות אותה בפני עצמה), ורוטב חם שמחבר את המנה למשהו חוויתי במיוחד.

דרגת קושי: בינונית פלוס    זמן אפיה: 20 ד'   זמן הקפאה: 8 שעות   10-12 מנות

לפחזניות:

כוס קמח

חצי כוס שמן או מאה גר' חמאה

כפית סוכר

רבע כפית מלח

כוס מים או חלב

4 ביצים

לגלידה:

4 ביצים מופרדות

חצי חב' קצפת פרווה או חלבית

חצי כוס סוכר

רבע כוס אספרסו או 2 כפיות נס קפה מומסות במעט מים חמים

חצי כוס פקאנים מסוכרים, קצוצים גס

לרוטב השוקולד:

100 גר' שוקולד מריר

כף דבש

כף ליקר או ברנדי

חצי חב' קצפת פרווה או חלבית

2-3 כפות מים

מכינים את הפחזניות: שמים בסיר את השמן או החמאה, כפית הסוכר, רבע כפית מלח ומים או חלב. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקמח. מערבבים כדקה, עד שהבצק מתאחד ונפרד מהדפנות. מעבירים למיקסר עם וו לבצק ומתחילים לעבד כדקה עד שהבצק מתקרר מעט, מוסיפים ביצה אחת, מעבדים עד שהיא נבלעת לחלוטין בתערובת וממשיכים לעבד באותה צורה ביצה אחר ביצה. מתקבל בצק רטוב ודביק למדי. מניחים ניר אפיה על תבנית התנור ובעזרת שתי כפות מניחים פחזניות במרחק מה זו מזו. אפשר גם להעביר לשק זילוף עם פיית כוכב ולזלף. אופים בחום של 180 מעלות כעשרים ד' או עד שהפחזניות מזהיבות.

בינתיים מכינים את הגלידה: מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מעבירים לקערה, שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקצפה ומקציפים את החלבונים עד לקצף יציב -3-4 ד'. מקפלים לתוך הקערה עם החלמונים. מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומוסיפים לקערה. מערבבים את שלושת התערובות לתערובת אחידה. מעבירים לקערית 3-4 כפות גדושות מהתערובת ומוסיפים את האספרסו או הנס קפה. מערבבים היטב ומחזירים לתערובת. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים הכל לתערובת אחידה. מקפיאים בכלי איחסון למשך שמונה שעות לפחות.

מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את כל החומרים ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. שומרים חמים (בשבת אפשר על המיחם)

להגשה: פותחים את הפחזניות, ממלאים בכדור גלידה, יוצקים את הרוטב החם ומגישים מיד.

 

 

רולדת גלידה בשני צבעים

זהו קינוח קל בצורה לא רגילה אבל גם מרשים ואהוב מאד.  עושים רולדת שוקולד הכי קלה ופשוטה, ממלאים בגלידה וניל,  מקפיאים ומגישים וכולם מתפעלים מאד.

דרגת קושי: קלה     זמן אפיה: 8-10 ד'        כעשרים מנות

6 כפות קמח

6  כפות קקאו כהה

6 כפות סוכר

6 כפות שמן

6 ביצים

קופ' גלידה וניל

לציפוי:

50 גר' שוקולד מריר

3 כפות קקאו

3 כפות סוכר

3 כפות מים

3 כפות שמן

שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף בהיר מאד ותפוח כשמונה דקות. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן ולבסוף את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה. משמנים קלות ניר אפיה בצורה אחידה, מניחים אותו על תבנית התנור ויוצקים את התערובת. אופים בחום של 180 מעלות 8-10 ד', עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש.

מוציאים, מצננים מספר דקות ומגלגלים לרולדה יחד עם הניר. מקררים לחלוטין. מכינים את הציפוי: שמים את כל החומרים בסיר קטן או במיקרו וממיסים יחד עד לקבלת קרם אחיד. משטחים את הרולדה ומפרידים אותה מניר האפיה. מורחים את הגלידה על הרולדה. (אפשר להוציא אותה כ-עשר ד' לפני המריחה כדי שהיא תימס מעט ויהיה קל יותר למרוח אותה).  מגלגלים בזהירות. יוצקים את הציפוי בצורה אחידה על כל הרולדה ומקפיאים. (אפשר גם לקשט בקוקוס, אגוזים קצוצים, סוכריות וכן הלאה). להגשה פורסים לפרוסות ומגישים.

 

 

 

גלידת חמאת בוטנים ושוקולד ברוטב דובדבנים ואוכמניות

את הגלידה הזו ניתן להכין פרווה או חלבית והיא  מנה אחרונה נהדרת לסעודות השבת.

דרגת קושי: קלה פלוס      זמן הקפאה: 8 שעות      8-10 מנות

4 ביצים

2/3 כוס סוכר

חבילת קצפת פרווה או חלבית

200 גר' שוקולד מריר, חתוך לקוביות

כף שמן

4 כפות גדושות חמאת בוטנים עם חתיכות

לרוטב:

4 כפות דובדבנים מיובשים

4 כפות אוכמניות מיובשות

2 כפות סוכר

כף או שתיים מים לימון

חצי כוס מים

כף ברנדי

מעט פירות יער לקישוט

מכינים את הגלידה: מקציפים את הביצים והסוכר למשך עשר ד', או עד שהן מאד תפוחות ובהירות. מעבירים לקערה. מקציפים את הקצפת עד שהיא מתייצבת ומקפלים יחד עם קצף הביצים. מחלקים לשתי קערות. מוסיפים מעט מתערובת הביצים לחמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם רך, מחזירים לאחת משתי הקערות ומערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים להקפאה. ממיסים את השוקולד עם השמן במיקרו למשך דקה וחצי או בסיר כפול עד שהוא נמס, מסירים מהאש ומוסיפים מעט מתערובת הקצף, עד לקבלת מרקם רך. מחזירים לקערה ומערבבים את הכל עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים להקפאה. מקפיאים את הגלידות לפחות שמונה שעות.

מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים את הדובדבנים, האוכמניות, המים והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה חמש ד'. מסירים מהאש, מצננים מעט טוחנים לרוטב אחיד. מוסיפים ברנדי ומיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה: מניחים בתחתית כל גביע מעט מהרוטב, מניחים עליו את כדורי הגלידה ומפזרים מעט פירות יער למעלה. מגישים מיד.

 

 

 

גלידת מנגו קוקוס בריאה

אורח חדש הגיע למדפים - המנגו. למנגו יש טעם עשיר ומרקם נפלא. החיבור עם שמנת קוקוס עושה לו רק טוב ומתקבלת גלידה קרמית, בריאה במיוחד ועשירה. ואם עדיין לא מצאתם מנגו מספיק יפים - תמיד אפשר להשתמש במנגו קפוא! 

דרגת קושי: קלה    זמן הכנה: 5 ד'      10-12 מנות

2 מנגו יפים ובשלים או כוס וחצי מנגו קפוא 

פחית או קרטונית שמנת קוקוס

חצי כוס סירופ מייפל טבעי או סוכר חום

מיץ מחצי לימון

שמים את כל החומרים במעבד מזון, בלנדר או טוחנים בעזרת בלנדר סטיק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה לחלוטין. טועמים אם התערובת מתוקה מספיק, במידה ולא מוסיפים עוד סילאן וטוחנים שוב. מעבירים לקערה ומקפיאים. מומלץ במהלך ההקפאה להוציא מידי פעם ולערבב את התערובת על מנת לשמר את המרקם הקרמי של הגלידה.