מתכון לשבת: רולדה הודו-בקר-עוף בדבש - פשוט "טייסטי"

י"ט טבת ה'תשע"ט 27/12/18
המתכון של טייסטי: בשבת גשומה תמיד כיף לאכול מאכלים "כבדים" המתבשלים באיטיות במשך שעות שלמות, הנה מתכון שאתם תחליטו עם איזה בשר לבשל הודו, עוף או בקר

רולדה בקר - עוף - הודו - בתיבול דבש

רכיבים:

רולדה במשקל 1.5 ק"ג (בערך)

3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות

5 שיני שום פרוסות

מיץ מלימון אחד

3 כפות דבש

1 כפית חרדל

3 עגבניות חתוכות לשמיניות ללא הגרעינים

שמן לאידוי

מלח ופלפל

 

 

אופן ההכנה:

מטגנים את מכל הצדדים בסיר רחב ושטוח.

מוסיפים דבש [חרדל ומיץ לימון וממשיכים לאדות.

מוסיפים את העגבניות ו-3 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות (ברולדת בקר מוסיפים שעתיים נוספות בישול)

מוציאים את הרולדה מהנוזלים, מקררים היטב ופורסים לפרוסות נאות.