ספינג' מרוקאי אותנטי כפי שמעולם לא טעמתם

רותה טויזר
כ"ד כסלו ה'תש"פ 22/12/19
מתכוניה של השפית רותה טויזר הם מצרך מבקש בכל מוספי האוכל וספרי המתכונים בארץ. באמצעות קסם אישי וקצת קשר משפחתי:) הצלחנו לשים יד על המתכון לספינג' המושלם. אז חגרו סינרים ונתחיל לבשל

יהודי מרוקו נוהגים להכין את מאכל הספינג' באירועים מיוחדים בלבד. הבוקר שלאחר יום הכלולות וערב שלפני חגיגות בר המצווה, הן הזדמנויות טובות בהם היה נהוג באופן מסורתי להכין את המאכל המיוחד. מאז עלו ארצה ונחשפו למנהג אכילת הספוגניות בחנוכה, נתנו המרוקאים את הפרשנות שלהם למנהג והספינג' הפך למאכל מקובל בחנוכה.

בכדי להכין ספינג' מעולה, יודעת כל אם מרוקאית כי צריך להיצמד למתכון מדויק שעובר במסורת מאם לבתה. לשם כך התגנבו למטבחה של השפית רותה טויזר וביקשנו את המתכון המנצח. השפית שניהלה בעבר את מאפית הבוטיק 'לחם ארז' של ארז קומורובסקי, אחראית לכך שגם בתל אביב והרצליה יודעים היום לאכול ספינג'.

מוכנים? בואו נתחיל.

 

הספינג' של רותה טויזר

רכיבים

• 1  ק"ג קמח

• 3 כפות סוכר

• 2 כפות שמרים יבשים

• רבע כוס ערק (לא חובה)

• 1 כף מלח

• 2 כפות שמן

• 4 כוסות מים חמימים

• 1.5 ליטר שמן

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.
  2. מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים, בהדרגה מוסיפים את יתרת המים, וממשיכים ללוש דקה נוספת.
  3. אסור ללוש יותר מידי, הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר.
  4. מכסים בניילון ומחכים שעה שהבצק יכפיל את נפחו.
  5. בידיים רטובות מערבבים את הבצק התפוח להוצאת אוויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
  6. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב, טובלים את הידיים במים או בשמן, חותכים עיגולים בגודל קלמנטינה יוצרים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים, מניחים בזהירות בשמן החם.
  7. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  8. מוצאים את הספינג' לנייר סופג לספיגת עודפי השמן למשך דקה, טובלים כל ספינג' בסוכר או סירופ סוכר משני הצדדים ומגישים חם.

 מתכון לסירופ סוכר:

• 1 כוס סוכר

• 3/4 כוס מים

להביא לרתיחה במשך חמש דקות והסירופ מוכן

טיפ נוסף : צרו טבעות (ספינג') בגודל בינוני - קטן כך יתקבל מרקם קריספי במיוחד.

בתיאבון:)

 

תגובות

* אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש באתר, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע.