צפו: רה"מ נתניהו, בני גנץ ומשה אבוטבול מצהירים אמונים לכנסת ה-23
בפעם השלישית בשנה האחרונה, יצאה לדרכה היום הכנסת ה-23. הצהרות האמונים הראשונות היו של יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר כחול לבן גנץ - שיהיו גם היחידים שהיו נוכחים בנאומיהם של נשיא המדינה ויו"ר הכנסת בפתח הישיבה. בנוסף אליהם, נכחו במליאה מזכירת הכנסת ירדנה מלך הורביץ וביציע האורחים ישבה נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. מיד לאחריהם, נכנסו כלל חברי הכנסת למליאה לפי רשימת א'-ב'.
לאחר נתניהו וגנץ, ראשון חברי הכנסת שנכנס למליאה להצהיר אמונים היה ח"כ משה אבוטבול מש"ס ששם משפחתו מתחיל באות א'. כאמור, ההשבעה נערכה בצל התפשטות נגיף הקורונה וההנחיות של משרד הבריאות האוסרות התקהלות של יותר מעשרה אנשים בכל מקום. אי לכך, הצהרת האמונים של חברי הכנסת נעשתה ב-40 סבבים נפרדים של שלושה חברי כנסת בכל פעם.
בכל נקודת זמן היו לא יותר מעשרה אנשים במליאה, ובתוכם, יו"ר הכנסת, נשיא המדינה ומזכירת הכנסת. בשל המגבלות, הצילום המסורתי של ראשי המפלגות בוטל, וכן בוטלו כל עמדות התקשורת בתוך משכן הכנסת.
תגובות