מיוחד עוגת 3 שכבות כשרה לפסח של אביגיל מייזליק

אביגיל מייזליק
י' ניסן ה'תשע"ז 06/04/17
שכבת קפה, שכבת שקדים ושכבת שוקולד יוצרים יחד טארט יפה וחגיגי, ובצירוף קרם מבריק ושוקולדי מתקבלת עוגת פסח טעימה ונהדרת
עוגת שלוש שכבות לפסח
עוגת שלוש שכבות לפסח

זמן הכנה: 30 ד'   זמן אפיה: 40 ד'   10-12 מנות

8 ביצים מופרדות

כף שמן

כוס וחצי סוכר

3 כפות קקאו

1 א. אפיה

100 גר' שקדים טחונים

שליש כוס מים

8 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפות קפה נמס

לקרם:

100 גר' שוקולד מריר

 3 כפות שמן אגוזים

 2 כפות סוכר

שלוש כפות יין

אופן ההכנה:

מערבבים יחד 8 חלמונים, חצי כוס סוכר, כף שמן, 8 כפות קמח תפ"א, המים, ואבקת אפיה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עוד 2-3 ד'. מחלקים את הקצף ל- 2חלקים. חלק אחד מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה ואת החלק השני מערבבים עם השקדים. מפרידים את תערובת החלמונים לשתי קערות. לאחת מוסיפים את הקפה ולשנייה את הקקאו ומערבבים כל קערה לקבלת תערובת אחידה. כעת משמנים תבנית מס' 26 קפיצית עגולה. יוצקים לתוכה את תערובת הקקאו. מחליקים בעדינות את פני התערובת ובזהירות מניחים את התערובת הלבנה. שוב מחליקים בעדינות את פני התערובת ויוצקים את תערובת הקפה.  אופים בחום של 180 מעלות 30-40 ד' עד שהעוגה זהובה וסכין המוחדר פנימה יוצא יבש.

מכינים את הקרם: שמים את כל הרכיבים בסיר קטן ומערבבים עד שהכל מתאחד. מסירים מהאש ויוצקים בצורה אחידה על העוגה. מצננים, פורסים ומגישים.